Klasyka Kuchni Gruzińskiej

Khinkali

Khinkali to najbardziej rozpoznawalne danie kuchni gruzińskiej. Występuje w różnych odsłonach, z różnym farszem. W naszej restauracji proponujemy 4 wersje: dwie mięsne, pieczarkowa i serowa. W Gruzji, podane do stołu khinkali, odrobinę doprawiamy czarnym pieprzem i jemy je rękami.

01.
Wgryzasz się w pierożka (Uwaga, gorące!)
02.
Wypijasz pyszny rosół ze środka!
03.
Delektujesz się pysznym farszem pierożka!

Jak jeść pyszne Khinkali?

01.
Wgryzasz się w pierożka (Uwaga, gorące!)
02.
Wypijasz pyszny rosół ze środka!
03.
Delektujesz się pysznym farszem pierożka!
Khinkali Pierożki Gruzińskie
Życie Gruzji Khinkali Jagnięcina

Khinkali wołowe

Tradycyjne gruzińskie sakiewki z wyrazistym farszem z mięsa wołowego oraz z rosołkiem.

6 sztuk - 24,00 zł

Życie Gruzji Khinkali Jagnięce

Khinkali jagnięce

Tradycyjne gruzińskie sakiewki z wyrazistym farszem z jagnięciną oraz z rosołkiem.

6 sztuk - 30,00 zł

Życie Gruzji Khinkali z polewą jogurtową

Khinkali Hveli

Gruzińskie sakiewki z farszem serowym z sosem jogurtowym.

6 sztuk - 21,00 zł

Khinkali Soko

Gruzińskie sakiewki z wyrazistym farszem z pieczarek.

6 sztuk - 21,00 zł

Klasyka Kuchni Gruzińskiej

Khachapuri

Khachapuri to pieczony w piecu placek, który w zależności od wersji dania, wypełniony jest różnymi dodatkami. Często wykładnią jest region, z którego wywodzi się dana wersja.

Życie Gruzji Khachapuri Imeruli

Khachapuri Imeruli

"Wersja podstawowa" khachapuri. Wewnątrz, na powierzchni całego placka, znajduje się farsz z sera podpuszczkowego, na wzór gruzińskiego sera Imeruli, który specjalnie dla nas, produkowany jest przez zaprzyjaźnione gospodarstwo rolne.

400g - 20,00 zł

Khachapuri Megruli

Ta wersja wywodzi się z regionu Megrelii, w zachodniej Gruzji. Tutaj kuchnia tworzona jest w "bogatszej" wersji. Jest on z większą ilością serów oraz ma dodatkową porcję sera na wierzchu placka.

450g - 25,00 zł

Życie Gruzji Bydgoszcz

Khachapuri Adjaruli

Pochodzi z regionu Adjaria i jest swoistym symbolem Gruzji, Placek kształtem przypomina łódkę, której środek i brzegi wypełnione są serem podpuszczkowym z mleka krowiego, Na środek wbijane jest żółtko, które symbolizuje słońce Batumi, a po bokach dodane są kawałki masła. W Gruzji całą zawartość placka mieszkami i palcami odrywamy kawałki "chleba", zatapiamy w masie serowej i jemy!

400g - 25,00 zł

TOLMA GRUZIŚKIE GOŁĄBKI

Kubdari

W tej wersji placka jest farsz mięsny, wołowo-wieprzowy, doprawiony odpowiednią ilością gruzińskich ziół i przypraw.

400g - 26,00 zł

Kubdari Hveli

Placek z farszem wołowo-wieprzowym dodatkowo wzbogacony o ser.

450g - 29,00 zł

Lobiani

We wnętrzu tego placka jest farsz z czerwonej fasoli z odpowiednią ilością przypraw. Bardzo oryginalny, gruziński smak.

400g - 23,00 zł

Lobiani Rachuli

Wersja placka z fasolą czerwoną wzbogacona o wędzony boczek na wierzchu

450g - 24,00 zł

Gwiazdki Gruzińskie Jedzenie

Zależy nam na waszych opiniach

Powiedz nam proszę co myślisz.
Wasze opinie pozwalają nam rosnąć.
Kontakt
Poznaj smak Gruzji osobiście.
Zarezerwuj stolik już teraz!
Nasze adresy:
Gdańska 18, Bydgoszcz

Kąkolowa 2, Osielsko (Hotel Tyrol)
Godziny otwarcia:
Gruzińskie jedzenie w Bydgoszczy