Klasyka Kuchni Gruzińskiej

Khinkali

Khinkali to najbardziej rozpoznawalne danie kuchni gruzińskiej. Występuje w różnych odsłonach, z różnym farszem. W naszej restauracji proponujemy 4 wersje: dwie mięsne, pieczarkowa i serowa. W Gruzji, podane do stołu khinkali, odrobinę doprawiamy czarnym pieprzem i jemy je rękami.

01.
Wgryzasz się w pierożka (Uwaga, gorące!)
02.
Wypijasz pyszny rosół ze środka!
03.
Delektujesz się pysznym farszem pierożka!

Jak jeść pyszne Khinkali?

01.
Wgryzasz się w pierożka (Uwaga, gorące!)
02.
Wypijasz pyszny rosół ze środka!
03.
Delektujesz się pysznym farszem pierożka!
Khinkali Pierożki Gruzińskie
Życie Gruzji Khinkali Jagnięcina

Khinkali wołowe

Tradycyjne gruzińskie sakiewki z wyrazistym farszem z mięsa wołowego oraz z rosołkiem.

6 sztuk - 24,00 zł

Życie Gruzji Khinkali Jagnięce

Khinkali jagnięce

Tradycyjne gruzińskie sakiewki z wyrazistym farszem z jagnięciną oraz z rosołkiem.

6 sztuk - 30,00 zł

Życie Gruzji Khinkali z polewą jogurtową

Khinkali Hveli

Gruzińskie sakiewki z farszem serowym z sosem jogurtowym.

6 sztuk - 21,00 zł

Khinkali Soko

Gruzińskie sakiewki z wyrazistym farszem z pieczarek.

6 sztuk - 21,00 zł

Klasyka Kuchni Gruzińskiej

Khachapuri

Khachapuri to pieczony w piecu placek, który w zależności od wersji dania, wypełniony jest różnymi dodatkami. Często wykładnią jest region, z którego wywodzi się dana wersja.

Życie Gruzji Khachapuri Imeruli

Khachapuri Imeruli

"Wersja podstawowa" khachapuri. Wewnątrz, na powierzchni całego placka, znajduje się farsz z sera podpuszczkowego, na wzór gruzińskiego sera Imeruli, który specjalnie dla nas, produkowany jest przez zaprzyjaźnione gospodarstwo rolne.

400g - 20,00 zł

Khachapuri Megruli

Ta wersja wywodzi się z regionu Megrelii, w zachodniej Gruzji. Tutaj kuchnia tworzona jest w "bogatszej" wersji. Jest on z większą ilością serów oraz ma dodatkową porcję sera na wierzchu placka.

450g - 25,00 zł

Życie Gruzji Bydgoszcz

Khachapuri Adjaruli

Pochodzi z regionu Adjaria i jest swoistym symbolem Gruzji, Placek kształtem przypomina łódkę, której środek i brzegi wypełnione są serem podpuszczkowym z mleka krowiego, Na środek wbijane jest żółtko, które symbolizuje słońce Batumi, a po bokach dodane są kawałki masła. W Gruzji całą zawartość placka mieszkami i palcami odrywamy kawałki "chleba", zatapiamy w masie serowej i jemy!

400g - 25,00 zł

TOLMA GRUZIŚKIE GOŁĄBKI

Kubdari

W tej wersji placka jest farsz mięsny, wołowo-wieprzowy, doprawiony odpowiednią ilością gruzińskich ziół i przypraw.

400g - 26,00 zł

Kubdari Hveli

Placek z farszem wołowo-wieprzowym dodatkowo wzbogacony o ser.

450g - 29,00 zł

Lobiani

We wnętrzu tego placka jest farsz z czerwonej fasoli z odpowiednią ilością przypraw. Bardzo oryginalny, gruziński smak.

400g - 23,00 zł

Lobiani Rachuli

Wersja placka z fasolą czerwoną wzbogacona o wędzony boczek na wierzchu

450g - 24,00 zł

Gwiazdki Gruzińskie Jedzenie

Zależy nam na waszych opiniach

Powiedz nam proszę co myślisz.
Wasze opinie pozwalają nam rosnąć.
Życie Gruzji Restauracja Skłodowskiej
Kontakt
Poznaj smak Gruzji osobiście.
Zarezerwuj stolik już teraz!
Nasz adres:
Godziny otwarcia:
Gruzińskie jedzenie w Bydgoszczy